Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бобовите храни пазят сърцето

Канадски учени от Торонто съобщиха, че редовното хранене с бобови продукти намалява риска от сърдечни патологии. При това специалистите подчертават особената роля на фасула и граха за здравето на мъжете.

bobiСпоред канадските изследователи при употреба на една порция бобови храни на ден може да се постигне намаляване на лошия холестерин с 5%. Положителното действие на подобно меню е особено показателно при мъжете.

При изучаването на качествата на бобовите храни е установено, че присъствието на витамините В и Е, наличието на протеини в значително количество, а освен това – на фолиева киселина и минерали правят соята, лещата, нахута и фасула елементи от едно наистина здравословно меню. Бобовите храни са с ниско съдържание на мазнини и голямо количество полезни фибри. Освен това става дума за съвсем евтини храни, обясняват медиците. Единственият недостатък на бобовото меню е подуването на корема. Неприятен страничен ефект – но все пак преходен.

Бобовите храни помагат за отслабването – те не само засищат, но и нормализират кръвната захар и съдействат за нормално храносмилане. Който иска да е строен – нека да похапва бобови храни два до четири пъти в седмицата. Опитайте с малки порции, обилно гарнирани със зеленчуци!

От всички полезни ефекти на бобовите храни става ясно, че сърдечно-съдовата система се чувства в добра кондиция заради оптимизирането на обменните процеси. Такова меню съдейства за гъвкавост и еластичност на съдовата система – условие за нормално кръвообращение и здраво сърце.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *