ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесно упражнение раздвижва скованото рамо

Болезнената скованост на рамото ограничава движението и причинява дискомфорт

сковано рамо

Състоянието може да се дължи на травма, артрит, възпаление на раменната става или на сухожилията, извършване на еднообразни движения.

Бихте могли да изпробвате различни начини за преодоляване на схващането. Един от тях е водната терапия, при която засегнатото място се охлажда и затопля с редуване. Направете си студен компрес с кубчета лед, увити в кърпа, и го дръжте 3 минути върху рамото. След това на мястото на компреса сложете също за 3 минути бутилка, пълна с гореща вода. Редувайте процедурата 3 пъти и я прилагайте няколко пъти дневно. Друга ефикасна форма на хидротерапия е плуването в басейн с топла вода.

Самомасажирайте се -сложете върху болното рамо срещуположната ръка и с дланта на свободната ръка подпрете сгънатия лакът. Най-напред размачкайте големия мускул на врата. След това продължете масажа по цялото рамо до раменната става. Направете процедурата няколко пъти. Друг вариант е да свиете пръстите в юмрук и леко да притискате рамото от раменната става нагоре към врата. Или пък да налучкате болезненото място и на принципа на акупресурата да приложете дълбочинен натиск с палеца за 1 минута, след което да отпуснете.

Лесно упражнение е да сложите под мишницата на болното рамо свита на руло хавлиена кърпа. С другата ръка придърпайте лакътя към тялото. По този начин ще повдигнете мишницата и ще повлияете върху „ципата“, която обгръща раменната става.

Бихте могли да използвате болкоуспокоителни и антивъзпалителни средства по препоръка на лекар. В по-тежките случаи медикаментите се инжектират директно в рамото, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *