ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още един полезен ефект на червеното цвекло

Американски учени откриха още един полезен ефект на червеното цвекло. Той ще се окаже много важен за хората, които в летните горещини имат проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

cvekloОткритието засяга механизма, чрез който цвеклото смъква артериалното налягане и съдейства за подобряване на кръвообращението. Това действие на червеното цвекло съдейства за предотвратяване на редица тежки заболявания, коментират от medikforum.ru. Според американците цвеклото е в състояние да гарантира лечебен ефект при кардиоваскуларни състояния и повишено артериално налягане. Ето как става това: съотношението на калия и магнезия в цвеклото е такова, че успява да постигне положителен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система и на отделителните органи.

Цвеклото всъщност съдържа оптималното количество вещества, необходими за поддръжката на сърдечното здраве. Така например в него е налице съвършено присъствие на витамин В9, който предотвратява сърдечни заболявания. Приемът на този витамин в оптимално количество гарантира производството на хемоглобин и предотвратява анемията и левкемията.

Изследвайки влиянието на цвеклото върху органите на кръвоснабдяването, учените са разкрили, че редовната му консумация е много важна за болните от диабет хора. Алфа-липоевата киселина – един антиоксидант, който се съдържа в цвекловия сок, смъква нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулина. Предотвратяват се изменения, причинявани от оксидативен стрес при диабетици.

Според експертите цвеклото може да се използва както в сурово състояние, така и обработено – варено или печено. Все пак е добре да се знае, че хората със стомашни проблеми или повишена киселинност трябва да са много внимателни с този иначе полезен продукт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *