Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново: късната вечеря не е вредна!

Учени опровергаха една от най-мъчителните заповеди за отслабващи: да не се яде след 6 вечерта. Оказва се, че късната вечеря и дори нощното похапване съвсем не означава задължително трупане на килограми.

kasna-vecheryaСпоред нови изследвания късната вечеря дори помага да се изгарят по-бързо калориите!

Как става това, описват от kp.ru. Екип от университета във Флорида, САЩ, ангажирал за изследването три екипа от доброволци, желаещи да отслабват. В първата група били включени хора, готови да спортуват и да приемат протеинов коктейл 30-50 минути преди сън. В тази група накрая бил констатиран подобрен метаболизъм.

Втората група се концентрирала върху тренировките и физическите натоварвания. Там ефектът бил подобрено храносмилане и сърдечно-съдова дейност. Третата група също се занимавали със спорт, а сетне им давали късна вечеря с протеинов профил. В тази група ефектите се оказали най-много: доброволците подобрили обмяната си, оптимизирали всички жизнени показатели и в крайна сметка постигнали нормализация на теглото.

Ако се занимавате със спорт, малки порции храна преди сън всъщност подобряват утринния метаболизъм, твърдят изследователите. Все пак те подчертават, че късно вечер и през нощта не бива да ядеш каквото ти падне, например хамбургери или бонбони. Късната вечеря трябва да е протеинова – това позволява на мускулната маса да укрепне през нощта.

При изследването се проявил един интересен психологически момент. Повечето участници били наясно с правилото да не ядат след 6 вечерта. Отмяната на това правило при експеримента ги накарала да почувстват една особена свобода. Като знаели, че могат да си хапнат преди сън, доброволците започнали да намаляват храната през деня. Въпреки малките порции те не чувствали глад, а постепенно започнали да пропускат и късната вечеря.

И така: ако ви се прииска да похапнете след 9 вечерта – направете го. Само не забравяйте, че калориите не бива да са повече от 150. Трябва да се съобразите и с протеиновия профил на хапването. Можете например да си вземете порция нискомаслено сирене, парче варено месо – пиле или пуйка, порция фасул или леща. За хляба, картофите и тортите забравете: богати са на въглехидрати, забавящи обмяната. Не забравяйте да си направите и зеленчукова гарнитура към месото, но не слагайте много мазнина!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *