ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кожните прояви на АД и АБКМ си приличат

Но това са две съвсем различни състояния и се лекуват по различен начин.

Атопичният дерматит (АД) и алергията към белтъка на кравето мляко (АБКМ) се разпознават от много малко и то опитни дерматолози. Самата връзка на АД с алергия към каквито и да е храни е много рядка, в сравнение със случаите, които се свързват с дразнители като всякакви препарати – от перилни до козметични, дори и бебешки.

Никой лекар не съобщава, че са му известни причините за атопичния дерматит, но някои много съвестни дерматолози казват, че при малки бебета той най-често е провокиран от многото имунизации.

Въпраки това, педиатрите правят най-лесното нещо – поставят детето на диета, като го лишават от кисело мляко, сирене и други полезни за децата храни. А децата трябва да имат балансирано и пълноценно хранене, за да се развива организмът им правилно.

Екзема, АД или каквато и да е реакция на кожата НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЕКУВАТЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВО! А най-доброто лекарство в момента на пазара, съдържащо съвсем минимално количество метилпреднизолон и способно да излекува бебешката кожа е Адвантан. Нахткерцен на д-р Тайс и всякакви скъпи и по-скъпи козметични препарати слагайте, когато оздравее кожата на детето. За да се възстанови кожата в дълбочина, мажете 5-6 дни по 2 пъти на ден.

Също така премахнете всички препарати за пране, съдържащи омекотители и пускайте прането в пералната на програма, която има 5 изплаквания. Не обличайте детето с дрехи от изкуствени тъкани и мъхести клинчета – те също дразнят кожата му.

Когато къпете бебето, използвайте съвсем обикновени и неутрални сапуни и не го оставяйте да седи в сапунената вода. Много полезно е да добавяте малко морска сол – тя заздравява кожата. Водата не трябва да бъде много топла и в никакъв случай гореща.

 

Полезно ли е да ползваме много химия в домакинството?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *