Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С каква напитка е най-здравословно да преглъщаме шишчето?

Приятният пикник с шишчета на скара може да се окаже с тежки последици за стомаха, ако не комбинираме храната с най-правилните напитки. Кои всъщност са те?

barbequeДиетолозите съветват да си вземем към шишчето чаша ананасов сок, пише medikforum.ru. И не защото всички мислят, че ананасовият сок изгаря мазнините. Всъщност този сок е полезен по други причини: в него има вещества, които съдействат за по-бързото разграждане на протеините. Ето защо е препоръката – ананасът облекчава храносмилането.

Разбира се, всеки човек от района на Балканите е наясно – всякакви вкусотии на скара вървят най-добре с червено сухо вино. И не става дума само за най-приятно съчетаване на вкусовете. Става дума за добро съвместяване на киселинните показатели в двете групи храни/напитки. Естествено – тук винаги върви предупреждението за количеството на напитката, с която вкусното месо се преглъща по-лесно.

Преди да посегнем към шишчето пък трябва да сме се подготвили, похапвайки зеленчуци. Фибрите ще ни дадат усещане за ситост и няма да се тъпчем като невидели, когато месото се изпече. Съчетаването на месо и зеленчуци освен приятно, е и грижа за кондицията на храносмилателната ни система.

Скарата, особено традиционната “мешана”, е голямото изкушение на лакомника. Още едно предупреждение: в настъпващите горещини шишчета и пържоли от свинско, съчетани с вино, ще са истинско изпитание за кръвното ви налягане. Затова се ограничете с шишчета от леко месо – пуйка, пиле, постно шилешко.

За напитката, с която ще ги преглъщате, всеки отговаря сам.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *