Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-ефикасните лекарства при артрит

Мерките за самопомощ може да се окажат всичко, от което се нуждаете, за да контролирате заболя­ването си и в този случай няма да се налага да при­бягвате до множеството медикаменти за артрита.

 борба с артрита, артрит, заболяване на костите, болка в ставите, остеоартрит

За много хора обаче лекарствата, продавани с или без рецепта, остават на първо място в лечението на заболяването. През по­следните няколко години учените постигнаха голям напредък при разработването на все по-ефикасни и по-безопасни антиревматични лекарствени средства, като е възможно някои от тях все още да са ви непознати. Ето едни от най-съвременните мето­ди за лечение, за които ще научите в тази книга:

Тежкият ревматоиден артрит вече не е заболяване, което задължително ви прави инвалид. Един нов клас противорев­матични медикаменти, наречени модифициращи болестта антиревматични средства, коренно промени прогнозата за това силно болезнено и обездвижващо болестно състояние. Според съвременни изследвания тези лекарства могат да за­бавят или дори да спрат увреждането на ставите от ревма­тичното възпаление. Съществуването на подобни медика­менти би трябвало да означава, че болестта ще инвалидизира все по-малко хора.

Съвременна подгрупа на нестероидните противовъзпа­лителни средства (НСПВС) – т. нар. селективни СОХ-2 инхибитори като целекоксиб – облекчават болката и ревматичното възпаление също толкова ефикасно, колкото и тра­диционните НСПВС. В същото време те имат значително по-малко странични ефекти като например животозастрашаващо стомашно кървене. При продължителен прием ня­кои традиционни НСПВС могат да увредят ставния хрущял (факт, който дори много лекари не знаят), а новата група медикаменти вероятно няма такова действие.

Революционни лекарствени разтвори като остенил и хиалган могат да бъдат инжектирани директно в колянната става веднъж седмично от 3 до 5 седмици, за да подхранят хрущялната тъкан. Тези съвременни продукти съдържат хиалуронова киселина, обичайна съставка на ставната сино-виална течност, и се извличат от гребен на млад петел. Спо­ред съвременни изследвания разтворите за вътреставно при­ложение са в състояние да облекчат болката в продължение на месеци и са много подходящи при пациенти с остеоарт-рит на коляното, при които другите видове терапия са не­ефективни или са свързани с нежелани странични реакции.

Според проучване, пуб­ликувано през 1990 г. в медицинско издание (NewEnglandJournalofMedicine), остеоартритът може да възникне вследст­вие на унаследена гене­тична аномалия. Днес екс­пертите смятат, че поне 25% от всички случаи са генетично обусловени. В момента няколко екипа учени разработват генна терапия срещу заболява­нето.

Знаете ли, че…

Тютюнопушенето може да изостри симптомите на ревматоидния артрит и се счита за рисков фактор за възникването му. Възмож­но е при пациентите с артрит то да доведе до нарушена функция на имунната система.

 

Знаете ли, че филтрирането на кръвта помага при артрит?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *