Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

“Студени” капсули рибено масло за здраво сърце

Дори две рибни ястия седмично биха могли да понижат риска от инфаркт.

 рибено масло, сърце, сърдечни заболявания, инфаркт, аритмия,

Научни изследвания сочат, че дори две риб­ни ястия седмично биха могли да понижат риска от инфаркт, а Британската кардиоло­гична фондация съветва да се консумират 1-2 порции тлъста риба седмично, например сьомга или скумрия. Те са особено богати на две полезни за сърцето омега-3 мастни кисе­лини – ейкозапентаенова (ЕРА) и декозахек-саенова (ОНА), а повечето хора не приемат достатъчно от тях. Възможно ли е рибеното масло на капсули или маслото от черен дроб на треска да запълнят липсите? Проучвания сочат, че те могат да понижат риска от втори инфаркт. Британската асоциация за диетич­но хранене съветва пациентите със сърдечно­съдови заболявания, които не консумират риба редовно, да пият рибено масло.

  • ПЛЮСОВЕ ЗА СЪРЦЕТО

Има данни, че омега-3 мастните киселини в рибеното мас­ло значително понижават риска от инфаркт, ако се приемат ежедневно като част от хра­нителен режим, беден на наситени мазнини и богат на плодове, зеленчуци и пълнозър-нести продукти. Те също така намаляват концентрацията на триглицериди – счита се, че високите им нива са предпоставка за сър­дечносъдови заболявания.

  • КАК ДЕЙСТВА

Стабилизира опасната артериална плака. Учени от университета в Саутхемптън изследвали 178 души, които чакали за операция за „отпушване“ на коронарните артерии и приемали рибено масло, слънчо­гледово олио или безвредни лекарства (плацебо) всеки ден в продължение на 6 месеца преди хирургическата интервенция. След нея било установено, че плаката при пациен­тите, които вземали рибено масло, е по-ста­билна и с по-малка опасност да се спука и да образува кръвен съсирек.

  • Понижава триглицеридите. Концен­трацията на триглицериди се повишава след консумирането на храна, богата на наситени мазнини, с което може да се обясни голямата честота на инфарктите след обилни закуска, обяд или вечеря. В едно американско проуч­ване нивата на триглицеридите при мъже, приемащи таблетки рибено масло, били с 35 до 50% по-ниски от обичайните след кон­сумирането на богати ястия – спад, който би могъл да спаси живота ви. Има предположе­ния, че рибеното масло помага на мускулни­те клетки да разграждат триглицеридите по-ефективно, изсмуквайки ги от кръвообра­щението.
  • Поддържа сърдечния ритъм Нару­шеният сърдечен ритъм (аритмия) може да доведе до внезапна сърдечна смърт. В из­следване, публикувано в списание „Ланцет“, английски учени установили, че рибеното масло предпазва от такива нарушения мъже и жени с пейсмейкъри. Когато лекарите опи­тали да предизвикат аритмия при добровол­ци, 7 от 10 имали прескачания, преди да приемат рибено масло, а след като вземали -само двама били с оплаквания.
  • НАЙ-ДОБРЕ Е ДА КУПИТЕ

Рибените масла, които се предлагат на пазара, се из­следват за наличие на канцерогенни вещест­ва и на живак.

  • ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗА

Специалистите препоръчват приема на 1-2 г комбини­рани ЕРА и ОНА мастни киселини. На колко капсули се равнява това? Четете етикетите -количеството е различно при отделните мар­ки. Ако пиете масло от черен дроб на треска, вземете си течни капсули, тъй като те не съдържат големи количества ЕРА и ОНА.

  • КОГА ДА ГО ВЗЕМАТЕ

По време на хранене.

  • СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Дъх на риба, леко гадене и подпухналост.

  • ВНИМАНИЕ

Антикоагулантните свойст­ва на рибеното масло могат да бъдат опасни за хора със склонност към кръвоизливи и па­циенти, приемащи противосъсирващи ме­дикаменти (варфарин или аспирин). Говоре­те с лекаря си, преди да започнете да вземате рибено масло.

  • ДОБРА ИДЕЯ

Охлаждайте капсулите или ги пийте на пълен стомах, за да избегне­те появата на неприятен дъх на риба.


 

Рибеното масло – всеизвестно и непознато

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *