ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проверени рецепти при аритмия

Аритмията (“прескачане” на сърцето) народът в лечебните си практики овладява с помощта на различни билкови букети. Повечето от препоръчваните от web-zdrav.ru отвари, чайове и настойки се ползват поколения наред и дават добър ефект.

shipkiАко обаче не подействат – консултирайте се с кардиолог!

* Валериан, жълт кантарион, мента, розмарин и хмел – от всичко по една чаена лъжичка. Смесва се и се залива с 200 милилитра гореща вода. Вари се на водна баня 15 минути, прецежда се. Пие се по 50 мл три пъти дневно преди ядене. Стабилизира сърдечния ритъм.

* Прясно изцеден сок от ряпа: да се взема по една супена лъжица 2-3 пъти на ден, може и смесено с мед в пропорция 1:1, по една супена лъжица 2-3 пъти на ден.

* Цветове от невен се оставят да заврат с две чаши вода. След това отварата се оставя да кисне един час. Прецежда се и се пие по половин чаша четири пъти на ден.

* Вани с валериан: за една вана трябва да се приготви 200-300 мл отвара от валерианови корени. Престоят в такава вода е 10-15 минути.

* Настойка с шипки и глог. Този метод е особено ефикасен при предсърдно мъждене. В термос се насипват две супени лъжици шипков плод и се заливат с половин литър гореща вода. Настойката се оставя 12 часа, след което се добавя същото количество глог. Съдържанието трябва да се изпие в рамките на деня. Напитката се приготвя прясна ден за ден. Ако плодчетата са сухи, може да се кипнат за 5-6 минути и тогава да се оставят да киснат в термоса. Пиенето продължава три месеца. Следва месец почивка и нови три месеца употреба. Лечението се провежда една година. Ако шипките причиняват киселини, може да се комбинира глог с валериан.

* “Кошнички” от орехови черупки: използват се вътрешните преградки на ядките. Насипва се с тях една трета от бутилка и се долива догоре с водка. Оставя се на тъмно за две седмици, след което се прецежда и започва да се приема. Взема се от настойката всеки ден по 30-40 капки в половин чаша вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *