ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пропуснатата закуска вещае инфаркт!

Мащабно кардиологично изследване в САЩ установи, че хората, които пропускат закуската са изложени на повишен риск от инфаркт. В същата позиция са и онези, които похапват късно вечер или през нощта.

infarktИзследването е уникално по няколко причини, отбелязват от medikforum.ru. То е продължило цели 16 години, от 1992-ра до 2008-а. На второ място – за него били ангажирани 27 000 участници мъже. При това всички те били работници от системата на здравеопазването. В това няма нищо странно: лекарите и изобщо медицинският персонал са удобен контингент за статистически наблюдения. Те са наясно за какво става дума, лесно се обхващат и съдействат на изследователите.

Доброволците били анкетирани за хранителните си навици и промените в здравословния статус. Така било установено, че мъжете от тази сфера, които редовно пропускат закуската, са в увеличен риск за инфаркт на миокарда. Рискът е с 27% по-висок в сравнение с онези, които закусват редовно. По принцип хората от рисковата група са млади мъже без семейство, които пушат и са склонни да употребяват алкохол. Работят на пълен щат и водят живот с ограничена физическа активност.

Мъжете, които похапват нощем, рискуват да се обзаведат с исхемична болест на сърцето с 55% по-често в сравнение с дисциплинираните потребители. Броят на тези хора обаче се оказал сравнително малък.

По време на изследването 1572 от доброволците са получили инфаркт на миокарда или друг сериозен сърдечен проблем.
Пренебрегването на закуската е безотговорен акт, обобщават изследователите. Според тях този пропуск отключва негативни процеси в здравния статус, като дисбаланс на артериалното налягане, диабет, висок холестерин, затлъстяване. Тези фактори са “гаранция” за приближаващ инфаркт. Като недостатък на изследването си авторите отчитат това, че изследваните доброволци са били само мъже и в 97% от случаите – представители на европеидната раса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *