Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рибеното масло – всеизвестно и непознато

Рибеното масло от години се препоръчва на малки и големи

Рибата и рибеното масло са полезни, и това е безспорно така, но сега все повече се интересуваме от въпроса „защо?“ На първо място по значение за ползата от рибеното масло се изтъкват съдържанието на мастните киселини тип Омега-3 и лесно усвоим витамин D. Този витамин влияе върху имунната система и е много важен за формиране на костите, тъй като способства за пренасяне на калция и фосфора чрез кръвта. Все още се спори, но при 14 вида рак е констатиран дефицит на витамин D, което прави рибеното масло помощник в борбата с рака.

Рибеното масло – всеизвестно и непознато
Рибеното масло – всеизвестно и непознато

Съвременната медицина и диетолозите са категорични, че мастните киселини от типа Омега-3 способстват за разграждането на мазнините и снижават нивата липидите в кръвта, а те са това, което популярно се нарича лош холестерол. Напрегнатият начин на живот, с много стрес и агресивните реклами на храни от типа „фаст фуудс”, водят до употребата на извънредно мазни храни. Човешкият организъм не смогва да преработи мазнините и те са натрупват в кръвните плаки. Това е предпоставка за смущения в кръвообращението и редица болести на сърцето.

Омега-3 са цяла група мастни киселини, които различно стимулират механизмите за естествено освобождаване от плаките, чрез процес на разграждане на липидите в кръвта. Тези мастни киселини присъстват и в други продукти, но в рибеното масло те са в най-лесно усвоима и активна форма. Затова специалистите препоръчват приема на рибено масло като профилактична мярка за здраво сърце и кръвоносни съдове.

Рибеното масло има повече ползи, отколкото недостатъци. Като се изключат алергиите, с него трябва да внимават повече диабетиците и болните със сърдечна недостатъчност. Както за всяко друго средство, необходима е консултация с лекар, преди да започне приемане на рибено масло или препарати на негова основа, съдържащи Омега 3.

В последно време американски учени откриха, че рибеното масло е източник на дълголетие. При висока концентрация на Омега-3 се забавя скъсяването на теломерите в ДНК. Теломери са крайните участъци на хромозомите, които са нещо като биологичен часовник и показват докъде е напреднал процеса на изхабяване на клетките. Рибеното масло сякаш спира стареенето и позволява на човек да достигне границите на природното дълголетие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *