Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 игри за гарантирано отслабване с кучето ви

Едва ли сте се замисляли, но с кучето си може да отслабвате! Ето нашите 4 предложения за лесни о забавни предложения:

1.      Предизвикайте кучето в дърпане на въже

Ако имате голямо куче, то може да ви помогне добре да се раз­движите. Приучете го да дърпа единия край на въже, докато вие сте хванали другия. Като държите лакътя си от­страни на тялото, бавно повдигнете дланта си към рамото и после я свале­те (движение за стягане на бицепса). Когато бицепсът ви (предният мускул над лакътя) се измори, упражнете три-цепса (задния мускул). Започнете с ръка, изпъната надолу край тялото, дви­жете дланта си назад, като дърпате въжето и после я върнете в изходна пози­ция. Когато ръката ви се умори, сменете я с другата и повторете и двете упраж­нения.

2.      Игра на криеница

Дайте команда на кучето си да остане в кухнята и се скрийте някъде – зад дивана, вратата или в гардероба например. След това по­викайте домашния любимец. Ако е спазило командата до повикването и ви на­мери, го наградете. Няколко игри на криеница ще раздвижат и вас, и него.

3.      Команда „донеси“

Изберете си участък от стаята, който е дълъг поне поло­вин метър, а още по-добре – метър или два. Застанете в единия край на „писта­та“ и хвърлете играчка или топка на кучето си (или котката, ако е в настроение за игра). Изберете предмет, който няма да увреди пода, стените или мебелите -за предпочитане е да издава шум. Повечето животни бързо ще се заиграят и ще ви връщат топката непрекъснато. Всеки път, когато кучето ви донася топ­ката, я вземайте от устата му, като прикляквате. То може и да извършва по-го­лямата част от работата, но хвърлянето, навеждането и протягането ще са по­лезни и за вас.

4.      Играйте на „риболов“ с котката

От магазина за домашни любимци купете въдица за „котешки риболов“ – еднометрова пластмасова пръчка с нишка в единия край, за която е привързана рошава играчка. Когато се приберете вкъ­щи, застанете в дневната, като държите пръчката така, че играчката да лежи неподвижна на пода. Котката ви ще пълзи към нея. Изпробвайте рефлексите си срещу котешките: дали можете да измъкнете играчката точно преди скока на животинчето?

 

 

Домашните любимци уравновесяват кръвното налягане

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *