Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашните любимци уравновесяват кръвното налягане

Четириногите са способни да ви подскажат, че имате здравен проблем

И то много преди сами да сте го забелязали, както и да поемат част от вашата болка върху себе си. Да свалят кръвното налягане „умеят“ почти всички домашни животни, включително пъстрите рибки в аквариума, пише вестник „Всичко за семейството“.

Медицински изследвания доказват, че след прекаран инфаркт собствениците на кучета се възстановяват с 22% по-бързо от останалите пациенти, които нямат домашен любимец. Когато човек гали кучето си, пулсът се нормализира, дори леко се забавя, дишането става равномерно и цялото тяло се отпуска. Данни от изследвания сочат, че собствениците на кучета по-рядко страдат от сезонни заболявания, които се дължат и на отслабнал имунитет. Това се дължи на разходките.

По-доброто здравословно състояние се забелязва най-осезателно през първите десет месеца, след като се доведе животинчето у дома, пише вестник „Всичко за семейството“.

В специализирани медицински издания са публикувани редица статии за това как домашните любимци откриват ракови заболявания у своите стопани и успяват да привлекат вниманието им към проблема, преди още те самите да са го забелязали. Известни са истории с кучета и котки, които лягат на болното място. Специалисти от различни страни твърдят, че кучетата притежават способността да усещат измененията в тъканите, които предизвикват развитието на ракови клетки, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *