Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново 20: Картофите са по-полезни от зеленчуци и плодове!

Британски диетолози обявиха, че картофите трябва да се квалифицират като значително по-полезни от зеленчуците, както и от много плодове и ядки. Мотивът: съдържат значително повече важни и необходими на организма компоненти.

potatoЕто и подробностите, представени от medikforum.ru.

Изследователите Шон Портър и Сигрид Гибсън обръщат внимание на това, че картофите съдържат много селен. В една картофена грудка има повече от този елемент, отколкото в подобно количество ядки или семена. По количество на фибрите пък картофът превъзхожда бананите. В добавка – евтините картофи чудесно зареждат с витамин С, който по принцип търсим в доста по-скъпи продукти. Твърди се дори че по съдържание на витамин С картофите превъзхождат три пъти авокадото.

Медиците са категорични, че картофите имат място във всекидневното меню. Скромният продукт е в състояние да зареди тялото с богат асортимент от витамини и микроелементи. Освен това картофът предлага възможност за профилактика на рака на млечната жлеза. Има добър ефект като част от комплексни лечебни програми при злокачествени заболявания в ранна фаза.

Британските диетолози Портър и Гибсън препоръчват на хората, които искат да нормализират артериалното си налягане, два пъти дневно да похапват варени картофи. Такова меню няма да се отрази на килограмите, ако се консумират без всякакви калорийни добавки. Не е трудно да се разбере защо за пържени картофи изобщо не се говори!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *