ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дори малката промяна в дневния режим намалява стреса водещ до диабет

Стресът и високото ниво на кръвна захар са свързани. Вместо да лекувате на­прежението и притесненията си с храна и безсмислени телевизионни предава­ния, опитайте някое от тези успокояващи предложения. Дори малката промя­на в дневния ви режим може да ви успокои и да ви създаде чувство за сигур­ност.

дневен режим,  стрес, диабет

Съчинете емоционално писмо върху красива хартия.

В ерата на мобил­ните телефони, електронната поща и кратките съобщения написването на пис­мо на ръка и личното му изпращане е приятно завръщане към позабравени времена, а също и прекрасен начин да поддържате връзка с близките си хора. И колко хубаво ще бъде, когато отговорите на писмата ви в пощенската кутия станат повече, отколкото рекламните брошури и сметките. Започнете, като по­ставите принадлежностите си за писане в чекмедже в дневната – любимата ви удобна химикалка, хартия за писма, подходяща за всякакви поводи, тефтерче­то ви с адреси и пощенски марки.

Направете следобедния чай свой ежедневен ритуал.

Пиенето на чай следобед е едно изключително отпускащо занимание, а всяко нещо, което не позволява на хормоните на стреса да повишат нивата на кръвната захар, е бла­гословия. Знаете ли, че и черният, и зеленият чай предпазват кръвоносните съ­дове от увреждане? В едно изследване хората, пиещи много чай, били с 44% по-малко застрашени да получат инфаркт, отколкото тези, които не консумирали чай. А чаят преди всичко предотвратява възникването на здравословни проб­леми – включително инфаркт и диабет. Учените смятат, че той поддържа ела­стични стените на кръвоносните съдове, предотвратява уплътняване и запуш­ване на артериите и възпрепятства образуването на кръвни съсиреци. Ако под­слаждате чая си, опитайте някоя алтернатива на захарта като подсладител без калории, за да ограничите въглехидратите.

Купете си люлеещ се стол.

Поставете го в дневната и оставете фотьойла на гостите. Пуснете някоя от любимите си филмови класики и не спирайте да се люлеете по време на филма. Може да ви се струва лесно, но с напредването на приятната вечер ще подложите стъпалата и прасците си на повече напрежение, отколкото можете да си представите.

ЗЛАТНО ПРАВИЛО: Не сваляйте обувките

Може дневната ви да е покрита от край до край с килим, но това не означава, че трябва да се разхождате боси и безгрижни. Грижите за краката са изключително важни за диабетиците, особено ако поради болестта се наблюдава понижена чувствителност в стъпала­та, което пречи да усетите веднага, когато се на­раните. Дори и върху мекия килим е възможно да настъпите остър предмет или да се набодете. Ако подът ви е от твърд материал, носете обувки или пантофи с мека подметка и с каишки или връзки за глезените.

 

 

Могат ли диабетиците да пият кафе?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *