Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от зеле лекува язва на дванадесетопръстника

Сокът от зеле е отлично средство и за прочистване и намаляване на теглото.

 

Специфичен дискомфорт предизвиква генериране на газове в черва­та. Появата им може да се обясни със свойството на зе­лето да разлага загниващите остатъци от храна в чер­вата, което води до съответната реакция. Отделяният серен водород има неприятна миризма, но чрез клизми той, както и част от токсичните наслагвания, могат да се изведат бързо от тялото. Като алтер­нативен вариант може да се пие сок от моркови, който според много хора притежава по-добри вкусови каче­ства.

Едно от най-ценните качества на зелевия сок е висо­кото съдържание на сяра и хлор, както и относително голямото количество йод в него. Комбинацията от сяра и хлор предизвикват прочистваща реакция в лигавица­та на стомаха и чревния тракт. Важно е да се спомене, че желаният ефект настъпва само ако зелето е сурово и не е добавена сол.

Ако пиенето на сок от зеле (самостоятелно или в комбинация с други зеленчуци) води до образуване на прекомерно количество газ, както и до появата на дру­ги негативни реакции, това може да е индикатор за сил­на интоксикация на червата. В подобни случаи се пре­поръчва предварително прочистване на чревния тракт чрез няколкоседмичен прием на сок от моркови или моркови и спанак, съчетано с ежедневни клизми. Кога­то зелевият сок започне да се усвоява от червата, той може да се използва успешно като средство за прочи­стване, особено при хора с наднормено тегло.

Комбинацията от сок от зеле и моркови е богат из­точник на витамин С. Използването му се препоръчва при гнойни венци (пиорея). Трябва да се знае, обаче, че ако зелето е термично обработено (например сварено), съдържащите се в него ензими, витамини и минерали се унищожават. За сравнение няколко килограма сгот­вено или консервирано зеле не може да осигури на ор­ганизма нужното количество жизнена органична хра­на, която се извлича от няколкостотин милилитра сок от сурово зеле.

Зелевият сок помага при поява на язви и запек. За­пекът обикновено е основната причина за появата на кожни проблеми, затова след отстраняването му те съ­що изчезват. Добавянето на сол към зелето или неговия сок не са­мо че не е полезно, но е и вредно.

ПРОБВАЙТЕ И ТОВА:

СОК ОТ БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ

Сокът от брюкселско зеле, комбиниран с такъв от моркови, маруля и зелен фасул, възстановява и укреп­ва синтезирането на инсулин от панкреаса. Поради тази причина тази комбинация е незаменима при диа­бет.

За да има положителен резултат, обаче, по време на лечението е необходимо да се избягват храни, съдър­жащи концентрирана захар и скорбяла, както и пери­одично да се правят промивки на дебелото черво (чрез клизма), за да се отстранят натрупаните вредни вещества.

 

 

 

Зелева салата с ябълки, подходяща за диабетици

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *