Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 лоши хранителни навика, които съсипват здравето ни

Хранителните навици се формират в детството и често ни съпровождат през целия ни живот

храна стрес

В повечето случаи много бързо забравяме полезните и добри хранителни навици, за разлика от лошите. Това са три лоши хранителни навика, без които животът ни би бил много по-приятен.

Излишък от сол

Разбира се, когато приготвяме храна, използваме подправки, най-популярната от които е солта. Тя разкрива вкуса на всеки продукт и го прави по-апетитен и ароматен – но при условие че се използва с мярка. Отдавна е известно, че солта повишава вероятността от развитие на различни болести, някои от които са нелечими. Първи и най-опасни в този списък са заболяванията на сърдечносъдовата система и на бъбреците. Големите количества сол не може да се преработят от организма, в резултат на което се образуват камъни в бъбреците.

Полуфабрикати и fastfood

Най-очевидната причина, поради която трябва да се откажете от този начин на хранене, е затлъстяването. Освен това мазнините, съдържащи се в полуфабрикатите, натоварват изключително черния дроб и спомагат за развитие на хипертония и запушване на съдовете. Най-опасни са трансмазнините, които се използват при приготвянето на fastfood – пържени картофи, хамбургери и т.н. Именно те най-често предизвикват онкологични заболявания. Заради ниското съдържание на витамини и хранителни вещества в този тип продукти честата им консумация води до авитаминоза и отслабва имунитета.

Хранене под стрес

Някои хора под въздействието на силни емоции изпитват непреодолимо желание да хапнат нещо. По правило най-много ги провлича „нещо“ вкусно, калорично и вредно. Проблемът е, че в такива моменти никой не следи нито за качеството, нито за количеството на поглъщаната храна. Лекарите са единодушни, че яденето под стрес винаги завършва с преяждане и тежест в стомаха.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *