ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прост и сигурен начин да се спасим от Алцхаймер!

Редовните физически натоварвания могат да предотвратят процесите на деменция. Това се отнася и за хора, у които страданието е заложено генетично!

babaДо този извод са достигнали американски учени от Мериленд, твърдят от medikforum.ru. Те установиха, че физическите занимания три пъти седмично предотвратяват т.н. “пресъхване”, смаляване на мозъка, което предшества развитието на необратими страдания като болестта на Алцхаймер. Според експертите всяка физическа дейност е полезна, независимо дали става дума за плуване, каране на велосипед или дори домашен труд.

В продължение на година и половина учените изследвали мозъчната активност на група пенсионери, част от които носители на гена APOE-e4. Такива хора са в повишен риск да развият Алцхаймер или друго дегенеративно заболяване. Наблюденията доказали, че негативните мозъчни процеси се проявяват само у онези възрастни, които не се натоварват физически – независимо дали са носители на опасния ген, или не. Впрочем, носители на въпросния ген са около 30% от всички хора.

С възрастта в човешкия мозък се развиват процеси на стареене, изразени в смаляване на мозъчната тъкан. Този процес засяга основно зоната на хипокампуса – именно тя е отговорна за паметта и спомените. Генетично предразположените към деменции хора са особено уязвими в тази посока. Медицината днес не разполага с друго средство, което да е по-ефективно от физическите натоварвания. Обикновените занимания със спорт спасяват от Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *