БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Кръвен тест ще открива рак в начален стадий

Нов кръвен тест са разработили учени от САЩ, с който ще могат да откриват рано появата на рак

Учени от университета в Станфорд, щата Калифорния, са разработили кръвен тест за ранно откриване на рак. Той ще е в състояние да открива различни видове рак и степента на тяхното развитие. Например два вида рак ги открива до един час – на гърдата и недребноклетъчен рак намиращ се в белия дроб още преди да са се развили симптомите, пише електронното издание на Medikforum.

кръвен тест рак
Нов кръвен тест

Благодарение на ранното откриване на рака, този тест ще може да се употребява при хора спадащи към рисковите групи имащи вероятност да се разболеят от рак. Той ще бъде използван за правене на диагностика. Това ще помогне много за повишаване на възможността за успешно лечение на заболелите от рак. Неговият метод е много прост и това е голямо предимство. Старият начин на откриване се основава на откриване на рака по неговото ДНК, което се влива в кръвния поток и това става с туморни маркери. Сега той се използва навсякъде, но не е достатъчно точен и резултатите се получават много бавно.

Новият тест е способен да открие дали има метастази и колко са разпространени и до колко могат да се повлияят от лечение с лекарства и химиотерапия. Проф. Максимилиан Дин, автор на новия кръвен тест казва, че са си поставили задача да постигнат чувствителност на новия тест до степен да може да открива и най-малките следи от ДНК на рака и да може да различава видовете рак от най-разпространените.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *