Кръвен тест предсказва болестите ви след 5 години

Нов кръвен анализ показва чрез четири биомаркера дали ви очакват сериозни болести в рамките на следващите пет години.

bludНауката е на път да „изземе” функциите на врачки и гадателки, които познават дали животът ви е застрашен от болести в близкото бъдеще. Това ще може да се разбере чрез нов анализ на кръвта, информират от www.kp.ru. Учени от САЩ и Великобритания са разработвали теста в продължение на няколко години и информират, че той е в състояние да прогнозира все още скрити заболявания в изследвания организъм.

Смесен екип от генетици и имунолози изследвал кръвните показатели на 17 000 жени и мъже, които в началото на проучването били в добро здраве. Здравето на тези хора било проследявано в продължение на няколко години, като периодично им били правени кръвни тестове.

Екипът обърнал специално внимание на онези случаи, при които доброволците умирали от различни заболявания. Сравнени били показателите и на останалите, част от които били все още в добро здраве. Сравнителните анализи позволили на учените да съставят списък от четири биомаркера, по които може да се съди за промяна в здравословното състояние към влошаване. Тестовете проследяват кръвни протеини, чиято концентрация е различна при здравите и при болните хора. Измененията алармират за проблеми в сърдечно-съдовата система и още ред болести, включително онкологични отклонения.

Един от маркерите е албуминът. Този белтък се изработва в черния дроб и е 55% от всички протеини в кръвната плазма. Албуминът „носи” някои други компоненти като билирубин, уробилин, мастни киселини, соли на жлъчните киселини, липидни хормони, лекарства. Стойностите на албумина падат при чернодробни страдания, някои видове рак и бъбречна недостатъчност.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *