ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разпознаете ларингита и кратки насоки за лечение

Най-често срещаният и за щастие най-безопасен е катаралният ларингит

 

ларингит

При хипертрофичния ларингит на гласните връзки се образуват малки възелчета, За отстраняването на които се прави обработка със сребърен нитрат, а може да се стигне и до операция. От този вид ларингит страдат най-често певците, преподавателите, хората, които говорят много и силно. При атрофичния ларингит настъпва изтъняване на лигавицата на ларинкса. Той е характерен за хора, които редовно консумират големи количества люта храна, щедро поръсена с подправки. Ларингит може да се развие и като усложнение след някои заболявания – например туберколоза, дифтерия, сифилис.

Лечение на ларингит

За да се избегне преминаването на възпалението в хронично, абсолютно необходимо е да се използват медикаменти. Антибиотиците са напълно оправдани в следните случаи: отделяне на гноен секрет при кашлица, при продължителност на болестта, при тенденция за поява на рецидиви. Спокойно може да съчетаете медикаментозното лечение с народни средства. Един от най-ефикасните естествени лекове е гаргара със сок от цвекло. Към чаша прясно изцеден сок от цвекло добавете 1 с.л. оцет и правете гаргара с този разтвор 5-6 пъти на ден. Още една рецепта – накиснете 20 г коприва в 4 ч.ч. гореща вода и пийте от отварата през целия ден, за да облекчите основните симптоми на ларингита, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *