Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 невероятно лесни и интересни рецепти за силен имунитет

В пролетните дни често ни нападат проблеми с имунитета -чести простуди, продължителна, преминаваща в хронична кашлица, авитаминоза, синдром на хроничната умора

 

силен имунитет

Естествено, аптеките приветливо разтварят вратите си, но не бързайте да влизате.

Сланина в шоколад

Едно от най-ефективните средства за стимулиране и поддържане на имунитета е рибеното масло. И още – свинската сланина, която трябва да се приема по не повече от 20 г дневно! В нея се съдържа полиненаситената арахидонова киселина, която участва във важни обменни процеси. Тя е нужна на сърдечния мускул и имунитета. При това свинската сланина ще ви осигури комплекс от незаменими мастни киселини: линолева, линоленова, палмитинова, олеинова. Този продукт съдържа и много витамин A, D, Е, каротин. Биологичната ценност на натуралната слабоосолена свинска сланина е около пет пъти по-висока от тази на най-добрите растителни масла!

А какво общо има шоколадът, ще попитате. Ако допълните (не е задължително в рамките на едно хранене) лечението със сланина с чашка натурално какао на ден (80 – 100 мл напитка), ще получите и набор от микроелементи, които също ще работят за повишаване на имунитета ви. Какаото играе ролята на антидепресант, средство против хроничната умора, повишаващо работоспособността и защитните сили на организма.

Витамини в одеало

И за възрастните, и за децата е много подходяща и навременна витаминна напитка. Необходима е смес от сушени плодове и сушени шипки. На 5 л вода – килограм смес и 300 г шипки.

Сушените плодове се измиват с вряла вода, след което се поставят в емайлирана тенджера с плътен капак, заливат се с 5 л вряла вода, без захар, и незабавно увивате компота в старо одеяло. Така остава цяла нощ, след което, без да се поставя в хладилника, се изпива от цялото семейство за 2 дни.

Желателно е децата да получават по 400 мл дневно (на два приема), а възрастните – по 600 – 800 мл, може и повече, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *