Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравите зъби определят първото място в спорта

Нова странна зависимост за пътя към успеха на спортистите откриха учените.

Оказа се, че колкото по-добре се грижат за хигиената и здравето на зъбите си, толкова по-голям е шанса на професионалните спортисти за завоюват първите места.

Спортната здравна конференция в Лондон излезна с доклад, че здравето и устната хигиена на спортистите доста често е влошено и това сериозно пречи на тренировъчния им режим и изпълнението на физическите натоварвания.

До заветните златни медали стигат само ограничен брой спортисти и точно те са с най-добри показатели на хигиена. Останалите 1/5 от спортистите имат изключително влошена орална хигиена, което има пречи да се издигат в своята дисциплина.

Това може да се обясни с внезапната и остра болка, която се появява при удар или от напрежение по време на игра и това може рязко да влоши цялостното представяне на спортиста, както по време на подготовката, така и в най-важния момент.

Не е за подценяване и факта, че болните зъби често разболяват и целия организъм и е основен рисков фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Това се обяснява с факта, че спортистите честа са фокусирани твърде много върху самата игра и рядко обръщат внимание на такава „дребна“ подробност като зъбите и го считат повече като загуба на ценно време.

Стоматолозите обаче повдигнаха този въпрос и настояват спортистите да обръщат повече внимание на собственото си орално здраве на първо място. Те препоръчват редовно и продължително миене с четката за зъби, използването на специални води за уста и почистване на венците с конец.
 

 

Как да си направим сами паста за зъби в домашни условия?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *