ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хероин за потискане на кашлицата?!

Всеизвестно е, че за жителите на Викторианска Англия спазването на социал­ния етикет е било правило №1.

 

Наред с десетки други неща непрестанното кашляне на публични места се е смятало за ужасна гру­бост. Именно затова хората от онова време са се отнасяли доста сериозно кьм потискане­то на кашлицата.

 

Толкова, че в самия край на епохата без грам притеснение смъркали хероин навсякъде и по всяко време. Повече от 20 години наркотикът се предлага съвсем легално в дрогериите като ефикасно средство за потискане на кашлицата – същин­ски божи дар за страдащите от туберкулоза. Синтезиран е през 1897 г. от химика Феликс Хофман, работещ за немската фармацевтична компания Вауег. Години наред тя рекламира хе­роина като безопасна алтернатива на морфина. С откритието, че в действителност е в пъти по-пристрастяващ от него, е свързан един от най-срамните моменти в историята на компанията. Тя спира да произвежда хероин през 1913 г., след като болниците по света се задръстват с пациенти, пристрастени към „лекарството“. В САЩ наркотикът се продава в дрогериите до 1917 г.

Лекарите изобретиха наркотични сиропи за деца!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *