Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо е по-добре да НЕ пушим!

otkazvane na cigariteВсе още пушите? Може би някой от следващите аргументи ще ви накара да загасите последната си цигара!

За да сме по-красиви

Е, да, цигарите загрозяват – пожълтели пръсти и нокти, петна по зъбите, изсушена коса и най-вече – лоша кожа!

Тютюнопушенето ускорява процеса на стареене на епидермиса, той губи своята свежест и еластичност, тенът пожълтява, а бръчките се задълбочават или се появяват преждевременно.

За по-добро състояние на зъбите

Освен лошия дъх и жълтите никотинови петна по емайла на зъбите, на цигарата дължим многобройни стоматологични проблеми – кариеси, кървене и заболявания на венците, бавно зарастване след вадене на зъб или друга интервенция в устата, отхвърляне на зъбни импланти, оголване на венците и дори загуба на зъби. Да не забравяме и рака на устната кухина, който се среща почти само при пушачите.

За по-силно обоняние, както и вкус

Пушачите са с намалена чувствителност към ароматите и вкусовете. Само 48 часа след отказа от цигарите тези сетива се възстановяват в оптимална форма.

За да имаме здраби бебета

Тютюнопушенето влияе на сексуалния живот и на репродуктивната функция. При жените плодовитостта намалява и се увеличават рисковете от спонтанен аборт и преждевременно раждане. При мъжете пушенето води до намаляване на броя и на качеството на сперматозоидите и увеличава два пъти риска от импотентност, пише сп. „Здравен журнал“.

За да не мирише лошо вкъщи

Всички знаят как мирише в къщата и в колата на пушач. Това е така, защото тъканите поемат трайно миризмата на цигарения дим. Ароматните свещи срещу миризми пък често съдържат токсични съставки.

Заради екологията

Пушачите вредят не само на себе си, но и на околната среда. Всяка година хиляди хектари гори се унищожават, за да се произвежда цигарена хартия. Стотици пожари са предизвикани от немарливи пушачи, които изхвърлят на безразборни места още горящите цигари. Изхвърлените фасове пък се разграждат за време от 18 месеца до 12 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *