ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на главоболието с пробиване на дупка в черепа?!

Хилядолетия наред самоуки хирурзи дълбаят черепите на пациентите си със страховити инструменти. Процедурата е смятана за най-доброто лечение на всяко заболяване, свързано с главата.

 

Трепанация“ е просто по-изискана дума за пробиването на дупки в черепа. Това е най-старата хирургична процедура, позната на човечеството. Има доказателства, че се е извършвала още през неолита (10 000 – 2000 пр. Хр.). Хилядолетия наред самоуките хирурзи дълбаят черепите на пациентите си със страховити инстру­менти. Процедурата е смятана за най-доброто лечение на всяко заболяване, свързано с главата – било то физическо или ментално. Защо? Защото злите ду­хове, вселили се в тялото на болния, ще излязат през дупката и той ще оздравее, разбира се.

Най-честите жертви на трепанацията са страдащите от мигрена и епилепсия и хората, получили различни травми на главата. В повечето случаи процедурата се извършва без каквато и да е било упойка и има нулев ефект. Някои общества, сред които инките и маите, я ползват и като ранна и доста драстична форма на козметична хирургия. Колкото и невероятно да звучи, под­дръжници на трепанацията има и в наши дни – за щастие, в твърде ограничен брой.

Допреди няколко години най-прочутият сред тях е покойният вече хо­ландец Хюго Барт. В младостта си той следва медицина, но така и не успява да завърши. Въпреки това самоуверено се представя като лекар, макар че през по-голямата част от живота си работи като библиотекар.

Барт искрено вярва, че трепанацията трябва да се прилага масово като сред­ство за подобряване на мозъчната функ­ция. Написва няколко книги по темата, а в началото на 1965-а собственоръчно пробива дупка в челото си с бормашина.

 

Мигрената – страдание на умните?

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *