Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мигрената – страдание на умните?

От историята се знае, че мигрената се ползва с най-широка известност – навярно защото от нея са страдали много исторически личности като Гай Юлий Цезар, Лев Толстой, Едгар По, Хайне, Мопасан, Дарвин, Ницше, Шопен, Фройд

 

мигрена

Независимо от тези гръмки мъжки имена, все пак мигрената се смята за болест на жените. Най-често се появява на възраст 18-33 години. Някои лекари признават наличието на особен, мигренозен тип личност, която се характеризира с повишена възбуди-мост, обидчивост, будна съвест, високо ниво на претенции, нетърпимост към грешките на другите хора. Едни от първите, описали тази болест, са мъдрите лекари на древността Хипократ и Авицена. Но независимо от древната си история, причините за мигрената и досега не са изяснени напълно, затова пък са добре изучени нейните симптоми.

При мигрена обикновено боли едната половина на главата, като най-често това са очната, челната или слепоочната област. Болката е интензивна, пулсираща, периодично повтаряща се, може да се съпровожда с гадене, повръщане, непоносимост към ярка светлина и силни звуци. Понякога преди пристъп човек получава особени зрителни явления: блещукащи тъмни бликове, неясни очертания на предметите, притъмняване пред очите. Мигрената може да мъчи човека от веднъж годишно до няколко пъти в денонощие. Но най-често пристъпите застигат своята жертва по няколко пъти месечно, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *