ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са продуктите, необходими за диетата „Бийч“?

Продуктите в диетата „Бийч“ са разделени на 5 групи

 

продукти диета

1. Протеини. Задължителни са, тъй като повишаването на мускулната маса.

Цял ден пиете полезни нектари от плодове и зеленчуци вечер хапвате мръвки с гарнитура. Тя поддържа нивото на метаболизма, а така се изгарят повече мазнини. Мускулите се изграждат от белтъчини, затова те са в основата на вечерята. Яйцата, рибата и пилешкото са добър избор. Белтъчините контролират апетита и през нощта няма да сънувате кюфтета. Съчетайте ги със зеленчуци и вечерята ви ще е вкусна и хранителна.

Продукти: яйца, пиле, постно телешко, нискомаслено кисело мляко, морска риба, скариди, бобови.

2. Енергетици. Това са плодовете. Но става дума за натурални подове, а не за плодови сладкиши. Те трябва да заместят всички ваши източници на захар. Природната захар с нищо не отстъпва по вкус на рафинираната. Освен това плодовете са богати на антиоксиданти и фибри, ще ви помогнат да останете свежи и сити (благодарение на фибрите) през деня, ако си приготвяте коктейли с тях.

Продукти: ябълки, портокали, ягоди, малини, грейпфрут, диня, кайсии, ананаси, банани, сливи, грозде.

3. Зеленчуци. Многобройни изследвания доказват, че увеличаването на дела им в менюто повишава скоростта на отслабването. Достатъчно е да включите една порция зеленчуци и ще приемате около 300 кал. по-малко. Това не е трудно: добавете спанак в каймата илигарнирайте бургера си с пюре от грах. В основното хранене зеленчуците трябва да заемат половината ви чиния.

Продукти: броколи, спанак, моркови, всякакво зеле, краставици, домати, грах.

4. Въглехидрати. Те също може да са полезни и диетични, ако са правилно подбрани. Например нерафинираните зърна съдържат фибри, забавят храносмилането, регулират нивото на захарта в кръвта и така засищат. От тях черпим и нужната ни енергия.

Продукти: овесени ядки, паста от твърда пшеница, кафяв ориз, киноа.

5. Усилители на вкуса. Става дума за треви и подправки, които ще направят храната ви вкусна и ще заместят солта. Най-често провалът на диетата се дължи на липсата на обичайната гама от вкусове. Когато щедро подправяте ястията, вие експериментирате с обема от вкусове, а не с обема на талията си. Допълнителна екстра е, че подправките и тревите са полезни.

Продукти: канела, чили, босилек, черен пипер, чесън, джинджифил, индийско орехче, мента, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *