Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как ябълков оцет помага при артрит?

В продължение на векове ябълковият оцет е широко използван за лечение на всички видове заболявания. 

По-специално този оцет помага на хора, страдащи от артрит. Прочетете, за да научите повече за полезните му свойства за артрит.
Декристализация

Артритът е болест, която е съпътствана от болезнено възпаление на ставите. Наличието на много пикочна киселина в кръвта предизвиква образуването на кристали в ставите. Много ефективна при разтварянето на тези кристали е ябълчената киселина, която е една от най-активните съединения в ябълковия оцет. Продължителната и редовна употреба на ябълков оцет се препоръчва, защото макар и да се отървете от кристалите за известно време, ако спрете лечението, те се появяват пак.

Антиоксидантите

Ябълковият оцет е с мощни антиоксидантни свойства, а както знаем това са най-важните съединения, които предотвратяват възпаленията и забавят развитието на болестите. В ябълковия оет се съдържа антиоксидантът бета каротин, който много лесно се усвоява от организма и е бързо разтворим.

Облекчава болката

Високите нива на оцетна и ябълчена киселини, които ябълковия оцет съдържа са ефективни при облекчаване на болката, свързана с артрит. Те също помагат в борбата против инфекцията. Ябълковият оцет често се използва в комбинация с мед и чесън.

Компрес

Това е лесен начин за използване на ябълков оцет при артрит. Смесете 1 ½ чаши вода с ¼ чаша ябълков оцет в съд и го загрейте, докато стане горещо на пипане. Потопете мека кърпа в загретия разтвор, изстискайте излишната течност и след това я поставете върху болната артритна става. Увийте със суха кърпа, за да я държи на място и да задържатоплината. Дръжте компреса на мястото до 7-8 минути, защото изстива. Затоплете и поставете пак. Повтаряйте това, ако е необходимо през целия ден.

Тоник

Страдащите от артрит могат пият ябълков оцет по една супена лъжица два пъти на ден. Можете да го вземате направо или да го смесите с вода. За да стане още по-вкусен, можете да разтворите малко мед в напитката.

Съвет

За да имате най-голяма полза, се препоръчва домашно приготвен оцет от ябълки. В този продукт най-много се запазват качествата на ябълковата киселина.

 

 

Ето 6 начина да се справите с пърхoта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *