Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дишайте!

Възрастните хора обикновено вдишват и издишат на всеки шест до осем секунди и вдишват средно 16 000 литра въздух всеки ден.

Ако нищо не попречи на дишането – то се случва естествено. Но хората непрекъснато потискат естественото дишане по много начини – лоша поза, стегнати дрехи, „скорост на хранене“, излагането на вредни вещества, тютюнопушене, липса на физически упражнения, плюс привичните модели на емоционален стрес.

Когато дишането е затруднено или потиснато, клетките в организма не получават пълния размер на кислород, необходим за извършване на възложените им функции. Може да се чувствате сънливи или раздразнителни, или да получите главоболие. В тези случаи имате нужда да направите дихателни упражнения, за да попълните намаляващите доставки на кислород.

Индусите наричат дишането „​​прана”. Много езици използват една и съща дума да дъх, дух или жизнена сила.

Пранаяма (от прана-енергия и яма-насочвам) или контролът върху дишането представлява дихателни практики, които увеличават значително количеството жизнена енергия в човешкото тяло.

Правилното дишане намалява нервното напрежение, успокоява ума, прочиства целия организъм, отстранява блокажите на енергия по пътя на нервните потоци, лекува депресии и психични заболявания. То въздейства на всички органи в нашето тяло чрез масажа на вдишването и издишването, като ги подхранва с кръв.

И така – дишайте! Дишайте свободно, дълбоко, плавно и ритмично. Дълбоко дишане означава да „вкарвате” въздуха до дъното на дробовете си и да го „изкарвате” изцяло. Ако не сте обръщали внимание на дишането си до сега, направете го. Започнете с дълбоко вдишване, като същевременно отпускате корема и все едно ще го пълните с въздух. По този начин диафрагмата отива надолу и дава възможност дробовете да се изпълнят с въздух. При издишване приберете корема си навътре. Така диафрагмата отива нагоре и въздухът от дробовете излиза изцяло.

Правете дълбоко, диафрагмено или коремно дишане винаги, когато усетите напрежение – дори на работното ви място е необходимо само 2-3 минути и ще почувствате промяна в тонуса.

 

 

5 начина да си подобрите настроението сутрин

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *