Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има решение срещу пролетната умора и за стопяване на „зимните кила“

Време е за топла супа!

Кое е това блюдо, което може едновре­менно да ни стопли, да укроти глада ни и да ни достави витамини, фибри и минерали, без непременно да качим някое „зимно кило? Домашната супа, разбира се.

 

Купуваме зеленчуци, из­миваме ги, обелваме ги и ги нарязваме, добавяме вода, варим и евентуално пасираме – толкова бързо и лесно се прави супа! Но за да е полезна за здравето, трябва да избираме сезонни зелен­чуци, отгледани възможно най-близо до нашето населено място, водата да е изворна или филтрирана, солта – малко, а богатите на антиоксиданти подправки, чесън и лук – в голямо количество.

 

За разлика от домашните супи готовите съдържат прекалено много сол. По съ­щата причина избягвайте и кубчетата бульон, в които има доста подобрители.

 

Научните изследвания сочат, че ако всеки ден заменяме две основни ястия с две порции супа, ще имаме 50% поголе­ми шансове да отслабнем. Това е така, защото при един и същ брой калории супата съдържа повече вода и заема повече място в стомаха, като създава чувство за ситост и осигурява голямо количество енерегия. Супите, базирани на леща, гъби, пилешко или пуешко месо лесно могат да се превърнат в единствено ястие. Сервирани топли, те се консумират бавно, което също подсилва усещането да ситост. Разбира се, всяко до­бавяне на сметана, сирене или крутони отдалечава супата от диетичния й характер.

 

Подправките са много важен елемент в приготвянето на хубавата домашна супа. Всяка ароматна тревичка има свой специфичен принос за вкуса и за здравословните качества на супата. Ето някои от най-популярните подправки:

 

 Супата, с която Солженицин победи рака

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *