Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стафидите в народната медицина: защо ги използваме?

Всеки знае, че стафидите са сушени зърна от определени сортове грозде. Стафидите притежават всички полезни качества на гроздето. Добре изсушените стафиди съдържат 80% от витамините и 100% от микроелементите на прясното грозде.

staf1Ползата от стафидите е голяма, обясняват от www.webzdrav.ru. Това е съхранен плод със силно антиоксидантно въздействие. Важно е съдържанието на олеанолова киселина, която пази клетките от свободните радикали и укрепва имунитета.

В стафидите има много калий. Хората с проблеми на сърдечно-съдовата система редовно трябва да похапват стафиди.
Магнезият и В-витамините, които се съдържат в стафидите, са полезни за хората с проблеми на съня и лабилни нерви. В стафидите се съдържат и определени количества от елемента бор: без него е невъзможно нормалното усвояване на калция.

Болните с остеохондроза и остеопороза трябва да включват често стафидите в менюто си. Най-сетне, стафидите са полезни и за бременните и кърмачките, а заради съдържанието си на желязо са препоръчвани на застрашените от анемия.

Въпреки безспорните си положителни качества, стафидите могат и да навредят. Това е така, защото в тях захарите и фруктозата са осем пъти повече, отколкото в прясното грозде. Затова този продукт не се препоръчва на диабетици и на хора със затлъстяване.

Не се препоръчват стафидите и на болни с язва на стомаха или на 12-топръстника, особено в остър стадий. Стафидите вредят още при остра сърдечна недостатъчност и при туберкулоза в остра фаза.

Народното лечение със стафиди има много последователи. Стафидите лекуват широк спектър от заболявания – кашлица, бронхит, простуда, хронични сърдечни болки. С помощта на стафиди се прави очистване на жлъчните пътища и се провеждат укрепващи лечебни програми след претърпени тежки заболявания.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *