ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои болести се лекуват със сушени плодове?

Сушени плодове могат да бъдат намерени в насипно състояние в повечето магазини и по пазарите.

Също се намират и предварително опаковани. Повечето от тях са чудесен източник на антиоксиданти и диетични фибри.

Ябълка

Ябълките съдържат много фитонутриенти (естествено срещащи се компоненти на растенията), които действат като антиоксиданти. Те също са чудесен източник на диетични фибри. Освен това са богати на витамини от групата В, С и Е, минералите желязо, магнезий и фосфор, пектин и фибри.

Кайсия

Най-питателната кайсия е сушената. Тя е добър източник на фибри, витамин A, C, Е и В, минерали – желязо, фосфор, магнезий, цинк. Стимулират имунната система, предпазват от рак, подобряват храносмилането.

Манго

Този плод е изключително полезен с богатството си от различни фитонутриенти, витамини А, С и Е. Освен това съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са необходими за подобряване имунната ни система.

Смокиня

Докато някои плодове при сушене могат да загубят част от своята хранителност, смокините не губят нищо. Те са с високо съдържание на витамини от групата В, минералите желязо, мед, калий, магнезий, натрий, калций, фосфор и цинк, фибри,  антиоксиданти, флавоноиди и полифеноли. Яжте сушени смокини, за да се предпазите от рак, за да подобрите храносмилането си и цялостното здравословно състояние на организма си.

Папая

Наречен „плодът на ангелите“ от Христофор Колумб, папаята е чудесен източник на антиоксиданти. Последните проучвания показват, че тя може да помогне за предотвратяване на диабет тип 2 и болести на сърцето.

Боровинка

 

Това е супер плод, пълен с антиоксиданти. Също имат високо съдържание на витамини A, E и особено B, които са необходими за здрава нервна система. Сокът от червена боровинка е препоръчван като естествено средство за поддържане на здрави пикочни пътища.

Стафида

Често наричани „бонбони на природата“, стафидите са без холестерол, с ниско съдържание на натрий, с високо съдържание на фибри и напълно без мазнини. Богати на витамините В2 и С, минералите желязо, калий, магнезий, мед, калций, бор, цинк и фосфор. Те съпътстват лечението на сърдечно-съдови заболявания, полезни са за белите дробове и за функцията на щитовидната жлеза.

Касис

Касисът е с ниско съдържание на наситени мазнини, холестерол и натрий и високо съдържание на витамин С, манган, желязо и калий. Този плод е добър диуретик, помага при болки в стомаха и се използва като съпътстващо лечение при сърдечносъдови заболявания.

Слива

 

Сините сливи са чудесен източник на витамини и имат допълнителна полза за регулиране на храносмилателната система, тъй като подобряват дейността на стомашно-чревния тракт. Освен това се употребяват за премахване на стреса и умората.

Круша

Крушите са добър източник на витамин C и мед и са пълни с диетични фибри. Съдържат фосфор, желязо, магнезий, калций и цинк плюс витамини В и С. Участват при активизиране дейността на мозъка, предпазват от заболявания на сърцето, укрепват зъбите и подобряват храносмилането.

 

 

Три причини да си хапвате сушени ябълки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *