Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зазиданата икона в Лопушанският манастир цери болести

Лопушанският манастир „Св. Йоан Предтеча“ е на километър от с. Георги Дамяново (някога Лопушна)

 

Лопушански-манастир

Обителта е най-известна с това, че е била любимо място на Иван Вазов и че в нея той е написал част от романа“ Под игото“. Манастирът приеми туристи и разполага с 60 легла. Всеки посетител може да хапне екологично чиста храна в магерницата, в която има 40 места. На поклонниците обителта е известна и с чудотворната икона на Света Богородица. Вярващите твърдят, че виждат как от нея тече миро. Много ценно е изображението на Христос, чийто поглед следи посетителя, където и да се намира в храма.

Зазиданата в манастирска стена икона, която беше открита преди месец след пророческия сън на една вярваща, също може да се окаже чудотворна. По думите на Величкия епископ Сионий, игумен на манастира, тя е в сребърен обков, а според традицията така се украсяват именно чудотворните ликове. Иконата е на повече от 300 години, вероятно е спасена и укрита. На зазиданата икона е изобразена св. Богородица Троеручица след разрушаването на стария манастир. Сега е изложена в храма и стотици прииждат да я видят. Но чудотворството на православните икони, предупреждават свещениците, се проявява само ако молитвите към тях се отправят с искрена и дълбока вяра, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *