Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето колко са полезни сушените смокини!

Знаете ли каква е ползата от сушените смокини? Този великолепен плод е в състояние да нормализира работата на вътрешните органи. Освен това диетолозите го смятат за идеалната алтернатива на бялата захар.

smokРедовната консумация на сушени смокини подобрява здравето, пишат от medikforum.ru. Тези плодове са особено ценни сега, в края на зимата, защото могат да ни съдействат срещу типичните сезонни заболявания.

Отварата от сушени смокини се пие при ангина и простуда, при кашлица, бронхит и белодробно възпаление. Тази плодова вода смъква температурата, помага да се изпотиш и убива микробите. Приготвя се лесно: 3-4 плодчета се заливат с вода или мляко и се варят няколко минути на тих огън. Течността се изпива наведнъж, на бавни глътки.

Омекналите плодове не бива да се хвърлят: те подпомагат отделянето на урина и нормализират работата на стомашно-чревния тракт. С количеството им обаче не бива да се прекалява заради по-грубата текстура на фибрите и множеството семенца.

Смокините са особено ценни за онези, които страдат от проблеми с кръвоносните съдове. Плодовете са с високо съдържание на калий, който съдейства за разширяването и отпускането им. Сушената смокиня е дар за хипертониците, за хората с венозна недостатъчност и всякакви сърдечно-съдови проблеми. Неутрализира тахикардичните пристъпи и освобождава съдовете от тромби.

Макар да е доста сладък, този плод е подходящ за хора с наднормени килограми. Това е така, защото смокините имат способността да забавят трансформирането на захарите в мазнини. Медиците все пак предупреждават, че диабетици и хора с наднормено тегло не бива да прекаляват със смокините, независимо дали са пресни или сушени. „Късметлиите” с подагра пък изобщо не бива и да поглеждат този плод: заради съдържанието му от растителни киселини се усилват симптомите на болестта.

Смокините се препоръчват на хора, склонни към сезонни депресии: опитайте и ще почувствате как настроението ви се подобрява!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *