Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези две епидемии съсипват човечеството!

Наличието на наднормени килограми много скоро ще бъде норма, а не патология – това е сериозно предупреждение от учени. Паралелно със затлъстяването човечеството изпитва негативите на още една епидемия – анорексията.

tlastОт затлъстяване в различна степен страдат почти една трета от подрастващите в 53 страни, сочат последните данни. Това е болест на населението в страните с висок и относително висок стандарт на живот. Благоприятните условия за това са малкото движение и нездравословното хранене. Подрастващите седят с часове пред компютъра и се тъпчат с чипс, кола, пица и други подобни продукти от гамата на фаст фууд.

В Гърция например затлъстяването сред подрастващите е достигнало пик за последните 11 години, информира medikforum.ru. това се случва независимо от факта, че там са налице сериозни икономически проблеми. Същото е в Португалия, Испания и Ирландия. Всъщност няма нищо чудно – боклучавата храна е доста по-евтина от здравословната. Парадоксът е, че в Гърция, Испания и Португалия традиционното хранене е по нормите на средиземноморската диета, считана за най-балансирана и полезна.

Световната здравна организация препоръчва на подрастващите на възраст от 5 до 17 години да изразходват за физически активности не по-малко от 60 минути на ден, а на възрастните – не по-малко от 150 минути седмично. Лошото хранене и обездвижването наистина довеждат до страховитото масово затлъстяване.

Като че ли в противовес на тази тендецния се движи и друга: гладуването, достигащо до анорексия. Има множество сайтове, в които деликатно или по-директно младите хора са призовавани и насърчавани да обърнат гръб на нормалното хранене. Ръстът на случаите с анорексия и булимия е страшен, подобно нещо не е имало никога досега. Никой не може да даде стандартна рецепта за преодоляването на тази тенденция.

И кое е по-страшното?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *