ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво НЕ ТРЯБВА да правим, ако искаме да се наспим добре?

Добрият сън има врагове, с които здравият човек може спокойно да се пребори. Поне четири причини за проблеми със съня могат да бъдат предварително елиминирани, ако сме наясно как те могат да ни повлияят.

son* Тежката вечеря. Френска мъдрост препоръчва да вечеряме като просяци, ако искаме да се наспим, описват от zdorovieinfo.ru. Трудно е да се откажеш от хубава храна в края на деня, особено ако той е бил дълъг и напрегнат. Вечерните часове са времето, когато захвърляте умората и проблемите, нахлузвате чехли и сядате с фамилията край масата. Не е ли нормално разпускащите разговори да бъдат придружени с похапване на нещо вкусно? Нормално е – само че не прекалявайте. Не забравяйте, че храносмилателната ви система вече се прозява и й се иска също да подремне. Ако я претоварите – все едно че ще готвите мусака, подгрявана от лоена свещ.

* Страшни филми и книги. Не се поддавайте на любопитството и оставете настрана книгите с жестоки сцени. Ако искате на другия ден да сте бодри и във форма – не включвайте телевизора на канал, по който върви филм на ужасите. Трилърите във всякаква форма активират мозъчни зони, които няма да оставят съзнанието ви да заспи. Стремете се да си осигурите позитивни асоциации било чрез четене, било чрез гледане. Историите с щастлив край са за предпочитане!

* Сладкиши. Диетичният млечен коктейл или плод – ето ги вариантите за подслаждане на вечерта. Ако лакомо ометете голямо парче шоколадова торта, кръвната ви захар моментално ще скочи – а това ще разстрои съня ви и ще ви създаде дискомфорт.

* Гореща вана. Ако сте решили да се отпуснете с гореща вана и веднага след това си легнете, ще трябва доста да се повъртите в постелята. Сънят със сигурност няма да дойде веднага. Горещата вода повишава телесната темпертура, а подготовката на тялото за сън предполага нейното леко спадане. Ако не искате да се откажете от топла баня – направете я няколко часа преди да си легнете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *