Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мюсли с плодове – вижте какви са ползите от тази закуска!

Можете да добавите и банани
Можете да добавите и банани

Тази зърнена закуска е измислена преди повече от 100 години от д-р Бирхер-Бенер в клиниката му в Цюрих с цел да подобри храненето на децата. Накисването на зърнени храни – в нашата рецепта в прясно мляко – улеснява консумирането и храносмилането им.

Продукти: 

115 г овесени ядки
115 г стафиди
250 мл обезмаслено прясно мляко
1 ябълка
2 чаени лъжички лимонов сок
25 г накълцани лешници
15 г тиквени семки
1 супена лъжица сусам
100 г нарязани ягоди
4 супени лъжици нискомаслено кисело мляко
4 чаени лъжички мед

Начин на приготвяне: 

Поставете овесените ядки и стафидите в дълбока купа и ги залейте с млякото. Разбъркайте, покрийте купата и я сложете в хладилника. Оставете сместа да престои една нощ.

На следващия ден, малко преди да сервирате, настържете ябълката, като отстраните сърцевината. Напръскайте настъргания плод с лимонов сок, за да не добие кафяв цвят.

Добавете лешниците, тиквените семки и сусама към сместа с овесените ядки и разбъркайте, а после сложете настърганата ябълка и ягодите и отново разбъркайте.

Разпределете мюслите в четири купички, сипете отгоре по една лъжица кисело мляко и мед и сервирайте.

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО:

• Лешниците са особено богат източник на витамин Е и на повечето витамини от групата В, с изключение на В12. Подобно на повечето ядки, те имат високо съдържание на мазнини, които обаче са предимно полезни, тъй като са мононенаситени.

• Понеже приготвяте сами своята зърнена закуска, вие знаете точно какво свдьржа тя. Тази питателна рецепта не съдържа високи нива на натрий мазнини и захар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *