Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново: мъжете могат да живеят по-дълго от жените!

Здравите мъже могат да живеят по-дълго от здравите жени и това вече се случва. Задължително условие за това обаче е силният пол да се откаже от цигарите и да се заеме със спорт.

babaЗдравната статистика е категорична, че по принцип по-голяма средна продължителност на живота имат жените, припомня medikforum.ru. В различните държави този показател е специфичен, като разликата може да достигне до 15 години. Стандартното обяснение е, че мъжете са по-небрежни към здравето си и по-често са заклети пушачи. Освен това те се пристрастяват към алкохола и често са подложени на стрес от различно естество.

В някои райони на Великобритания обаче се забелязват промени: здравите мъже започват да живеят по-дълго от здравите жени. Статистиката на Public Health England сочи, че отказът от вредни навици и редовното физическо натоварване чувствително удължават живота на мъжете в сравнение с този на жените. Цифрите са впечатляващи! Така например в Западен Съсекс мъжете вече живеят средно с 13 години по-дълго от жените. В още 36 британски области разликата е поне година в полза на мъжете. Интересното е, че мъжете дълголетници в повечето случаи са образовани и с добри пенсии.

Специалистите смятат, че това е трайна тенденция и че скоро подобни промени ще настъпят навсякъде. Съвременните мъже започват да се грижат за здравето си дълго преди да се пенсионират. За жалост с жените се случва точно обратното: те усвояват вредни навици като пушене и пиене на алкохол, може би заради зле разбраното и повсеместно прокламирано равенство на половете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *