Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки човек има комплекси …

Повечето комплекси се развиват на сексуална основа и са свързани с тайни желания.

Някои хора страдат от сексуалните си комплекси, докато други ги приемат нормално. По един или друг начин, повечето от нашите особености са проучени преди много време и на много от тях са дадени имена, например: комплекс Алиса в страната на чудесата, комплекс Титания, комплекс Пепеляшка, комплекс Дон Кихот, комплекс Мадона и още Дон Жуан, Отело и т.н.

Алиса в страната на чудесата комплексът се развива при жените, живеещи в един свят на фантазия. Те имат голямо въображение, което създава сценарий на идеалната връзка, в която партньорите са равнопоставени и любовта е взаимна. Една жена с такава нагласа очаква среща с партньор, който може да бъде олицетворение на нейните фантазии.

Жените с комплекса Титания имат дълбоко вкоренен образа на идеалния човек, на когото тя се стреми да оприличи всички, които среща. Идеалният мъж се оформя с помощта на парчета от мъжките персонажи, заимствани от книгите и филмите.

Пасивното отношение на жената към живота се отразява в нейния комплекс Пепеляшка. Такава жена чака един приказен принц, който ще я хване за ръката и ще я отведе в един свят на приключения, красота и лекота.  Сънуването на специален красив мъж е доста типично за момичетата в пубертета, но някои жени продължават да носят такива мечти с години, поради което остават стари моми.

Един мъж, който развива комплекса Дон Кихот има илюзорни очаквания и желания по отношение на това каква жена търси. Той говори за нея с обожание и е склонен да я идеализира, като я поставя на пиедестал и я боготвори.

Комплексът Мадона доста точно се отнася до поведението на много мъже, които са възпитани в традициите на западната култура. Комплексът разполага общо с противоречия, свързани с начина, по който жените се оценяват от мъжете. От една страна, мъжете са склонни да оценят женствеността, лоялността и добродетелта. От друга страна, те си запазват сексуалните желания за „лоша“ или „мръсница“, т.е. за тези, които са кокетни флиртаджийки.  Дори повърхностен анализ може да ни подскаже произхода на комплекса – той произтича от двойни морални стандарти на мъжете.

Комплексът Дон Жуан се среща при мъжете, отдадени на прекомерна загриженост за сексуално удовлетворение или завоевание и водещи до трайно преходни и понякога експлоататорски отношения. В този случай жената се разглежда само като още един обект на сексуално желание. Такава жена буквално ще престане да съществува за „Дон Жуан“ малко след като той изпълни сексуалните си амбиции.

Комплексът Отело е свързан с патологична ревност. Мъжете, които имат този комплекс, често са склонни да подозират техните партньорки в изневяра, след като изпият повече от едно питие. Този комплекс не се основава на желанието на един мъж да владее напълно една жена, а трябва да се разглежда като разновидност на неговия страх да не се превърне в обект на подигравки. Особено много важи за мъжете, които са непросветени в тайните на добрия секс. Силно разпространен сред жителите на провинцията.

Комплексът Ромео и Жулиета се отнася за любовта от пръв поглед и желанието на влюбените да станат съпруг и съпруга. Комплексът произтича от забраната за предбрачни сексуални отношения. Той се среща изключително рядко в наши дни, тъй като толерантността към предбрачния секс се превърна в нещо обичайно.

Следва да се отбележи, че горните комплекси сами по себе си не показват сексуалната патология и не предизвикват сексуални отклонения.  Комплексите служат само като основа за развитието на такива отклонения. Повечето са свързани с неправилно образование, лош пример на родителите, описване на сексуалността като грях или нещо отвратително и т.н. При всички случаи интелигентният човек ще се справи, защото ще потърси специализирана помощ.

 

 

На „ти” ли си със секса?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *