ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛЮБОПИТНО! ДОГМИ ЗА СЕКСА ПРИЧИНЯВАТ ДЕРМАТИТ И АЛЕРГИЯ

Понякога комплекси и догми, свър­зани със секса, провокират развитие на дерматит и алергия. Може и да не ви се вярва, но има и такива хора. В по-голямата си степен този синдром е свързан с женската психология. Може би защото жената често се смята за обект на насилие, мисли, че е използвана в тази ситуа­ция, по-рядко изразява своите жела­ния и чувства в интимната област. Затова тя така рязко и неприязнено се отнася към другите жени, които имат благополучен интимен живот. Особено много започва да ненавижда младите жени.

Понякога такива комплекси водят до развитие на дерматит и алергия, защото точно тези болести симво­лизират това, човек да се отблъсне от околните. Тези болести символи­зират непоносимост към ситуации, за които организмът „крещи, иска си своето“, обаче умът не го допус­ка. Възможно е да възникне болест и от страна на стомашно-чревния тракт.

Вижте какво съветват специали­стите за такова болезнено поведе­ние. Подобни отклонения изискват сериозна психотерапевтична намеса. Разбира се, ако самата жена страда от тези отклонения, ако осъзнава всичко това и е готова да се подложи на лечебен курс. Често проблемът се крие в някакви комплекси от детство­то, във взаимоотношенията с баща­та и майката. Всичко това изисква сериозен анализ.

Специалистите смятат за най- успешна в такива случаи т.нар. про­цесуално ориентирана психотерапия. В общи линии тя представлява след­ното: пациентът се движи в своята посока, преживявана само от него, а психотерапевтът, усещайки траек­торията на движенията, му помага да използва собствения си вътрешен ресурс. Съсредоточава вниманието на болния човек върху „ключовите“ думи, пози, жестове, усещания. При тази методика ключовото положе­ние се явява вярата в излекуването по пътя на спонтанния, живия процес, който се случва с пациента. Тази терапия може да се сравни с пъте­шествие, чийто край не е известен предварително.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *