Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хемороидите могат да причинят дълготрайни щети за здравето

Много рядко може да чуем тостове, в които си пожелаваме живот и здраве

 

хемороиди

Ако те боли глава, единствената ти мисъл в нея е по-бързо да се отървеш от това досадно неразположение. Понякога добрата превенция е нещото, което ни трябва, за да ни е мирна не само главата, но и други част от тялото.

Най-добрият начин да се предпазите от повторно, трето, четвърто и т.н. появяване на досадните хемороиди е да не изпадате в състояние на запек. Освен това не е лошо да знаете някои основни неща: Яжте храни, богати на фибри. Плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни правят изпражненията меки, а това помага за избягването на разтягането в областта на ануса, което предизвиква хемороидите и влошава симптомите на вече съществуващите.

Пийте много течности. Пийте поне литър и половина вода и други течности, но не и алкохол, ако искате да нямате проблеми в тоалетната.

Не се напъвайте. Лесно е да се каже, но когато природата се опитва да излезе наяве, нещата невинаги са лесни за укротяване. Напъването и задържането на дишането, когато се опитвате да се изходите, създават напрежение във вените в долната част на ректума.

Изхождайте се колкото се може по-скоро. Ако изчакате да премине интензивното движение на червата и нуждата от изхождане, вашите изпражнения ще станат сухи и по-твърди.

Упражнявайте се и не стойте дълго време седнали. Бъдете активни, за да се предпазите от запек и да намалите напрежението във вените, което се получава при дълго стоене прав или при дълго седене. Освен това дневните упражнения ще намалят теглото ви, което е чудесна помощ в борбата с хемороидите, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *