Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„За” и „против” лимоновия сок

Използването на лимонов сок е естествен метод за лечение на различни заболявания. Пиенето му е един лесен начин да консумирате повече витамин С.

Limoni-sok

 

В същото време има и някои неща, за които трябва да внимавате. Тук ще прочетете тези „за” и „против” лимоновия сок.

 

ЗА:

Запек

Ако страдате от запек, изпийте чаша топла вода с 1/2 чаена лъжичка сол и малко лимонов сок за разхлабване на червата.

Стомах

Изпийте чаша вода, която съдържа 1 чаена лъжичка лимонов сок и щипка сода за хляб, за да успокоите стомаха, ако имате гадене или стомашно разстройство.

Коса

При изплакване косата след измиване с шампоан, добавете 1 чаена лъжичка от лимонов сок, за да предотвратите появата на пърхот.

Прочистване на организма

Можете да направите едно бързо прочистване на организма си, като изпиете следната смес: 1 чаша вода, сока от един лимон, 1 с.л. мед и щипка сол.

Венци

Кървенето на венците може да се лекува като изплаквате устата си със смес от вода и лимонов сок 2 пъти на ден – сутрин и вечер след измиване на зъбите.

Настинките

Лимоните и портокалите не са единствените цитрусови плодове, които са добри против настинка. Смесете топла вода с лимонов сок и прибавете 1 ч.л. мед – това ще облекчи кашлицата и ще ускори оздравяването.

ПРОТИВ:

Алергии

Лимоновият сок съдържа сулфити, които могат да предизвикта алергична реакция при някои хора. Ако сте алергични към сулфити, пиенето на лимонов сок може да предизвика сърбеж или други дерматологични проблеми. Ако работите в кухня и често изцеждате лимонов сок, като част от работата ви, може също да забележите огнище на уртикария или екзема по ръцете си. В редки случаи има астматици, които страдат от алергия към лимоновия сок и това влошава тяхната астма.

Отровни семена

Семената от цитрусовите плодове не са безопасни дори могат да бъдат отровни. Независимо дали използвате лимоновия сок за пиене или за намазване на кожата, внимавайте да не попадне някоя семка в продукта.

Киселинни изгаряния

Когато мажете лицето си с лимонов сок, внимавайте да не попадне в очите ви, защото киселината може да ги увреди. Ако случайно това се случи – веднага измийте със студена вода. Ако продължавате да изпитвате дискомфорт, незабавно потърсете лекар.

 

 

Топ 5 на домашните рецепти за красота

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *