ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко опасно е ухапването от котка?

Дори лекото ухапване от котка може да ни изпрати в болница, предупреждават медици. Зъбите на милите писани вкарват дълбоко в плътта ни истински пълчища от бактерии.

demon-catЖертви на котешките ухапвания най-често стават жени на средна възраст. Всеки трети ухапан е принуден да постъпи в болница заради усложнения, сочи статистиката на medikforum.ru. Две трети от постъпилите в болници претърпяват хирургична интервенция: налага се да бъдат отстранявани инфектирани части от плътта им. Такива стряскащи факти и статистика съобщават изследователи от клиниката “Майо” в САЩ. Експертите препоръчват на всеки ухапан от котка да търси лекарска помощ дори когато раната му се струва невинна. Повечето хора игнорират опасността от инфекция, а това води до печални резултати.

Конкретният екип наблюдавал здравословното състояние на 193 пациенти, които били ухапани от котки в рамките на три години. 57 от тях били хоспитализирани за не по-малко от три дни. 38 от пострадалите претърпели хирургическа обработка на раните – за да се отстрани инфектирана тъкан. 8 души дори бири оперирани по няколкопъти. При някои раните били толкова дълбоки, че се наложила и реконструктивна хирургия.

69% от жертвите на котешкия гняв били жени на средна възраст 49 години. Обичайно жертвите търсели лекарска помощ не по-рано от 27 часа след ухапването. Особено висок е бил рискът за онези от жертвите, които били наранени по китката или дланта. 36 от проследените трябвало да постъпят в болница веднага след като минали на първичен преглед. 154 трябвало да вземат антибиотици, но на 21 те изобщо не помогнали.

Котешките ухапвания са по-опасни от кучешките, тъй като зъбите на котката проникват по-дълбоко в плътта. Понякога котките са приностиели на бактерии, разпространени в животинския свят, които изобщо не реагират на антибиотици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *