Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нестабилният сън помага на раковите клетки

Нестабилният сън, прекъсван по няколко пъти, може да ускори растежа на злокачествените тумори. Имунната система отслабва, а болестта става по-агресивна още в ранните си стадии.

sonКак точно се случва това, са изследвали учени от Чикаго. Те проследили качеството на нервните импулси, отговорни за контрола над съня и в същото време – над имунната система.

За експериментите си учените използвали голяма група гризачи, които разделили на групи. В едната клетите животни били събуждани принудително на всеки две минути, а в другата ги оставяли да спят непробудно. Това се повтаряло всеки ден в продължение на седмица. След това на всички опитни животни били инжектирани ракови клетки.

В рамките на 9 до 12 дни всички гризачи развили тумори. Четири седмици по-късно били обстойно разгледани новообразуванията, описват от meddaily.ru. Оказало се, че туморите на мишките, които нямали нормален сън, са двойно по-големи от тези в спящата група. Освен това те видимо се развивали много агресивно, прониквайки в съседните здрави тъкани.

Експериментът потвърдил тезата на научния екип. Здравата имунна система и здравият сън са дълбоко свързани. Разстройствата на съня влияят негативно не само върху самочувствието и работоспособността, а директно върху здравето и възможността да се преживее една или друга тежка болест.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *