ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословни храни за сърцето и 1 рецепта за лечение!

Здравословни храни и правилното хранене са важни, за да поддържате здрави кръвоносните си съдове и сърцето. Рецептата ще ви донесе допълнителни ползи.

Какво ви трябва за рецептата

Вижте кои са здравословните храни за сърцето:

1. Рибата – универсален лек за сърцето

Най-добрият начин за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания е да се яде риба, особено мазна риба, съдържаща мастни киселини като омега-3.  Съществуват надеждни доказателства, че рибата има способността да предотврати и лекува сърдечно-съдови заболявания. Едно известно холандско проучване е установило, че приемът на 30 грама риба на ден или няколко хранения на седмица намаляват риска от сърдечен удар с една трета.

2. Плодове и зеленчуци

Ябълките могат да помогнат за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Те съдържат кверцетин, който действа като естествен агент срещу възпалениятае. Съдържат много витамини и фибри. Най-здравословната комбинация е да ядете ябълки с шепа бадеми или орехи.

Добре е да се консумира авокадо, защото помага за повишаване нивото на добрия HDL холестерол в тялото и намаляване нивото на лошия LDL.

Зелените листни зеленчуци и магданоз са богати на витамин Е и фолиева киселина, което допринася за здравата кръвоносна система. Най-добри са в прясно състояние, но може и замразени.

3. Овесената каша съдържа фитоестрогени и фибри, които поддържат храносмилателната система здрава. Овесена каша е задължително хранене при сърдечно лечение. Можете да добавите към нея различни парченца плодове.

4. Зехтинът е пълен с мононенаситени мазнини. Той може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Вие трябва да използвате зехтин и студено пресовано нерафинирано масло за салатите, които консумирате.

Не забравяйте, че трябва да се движите повече или да ходите на фитнес, плуване или да си купите спортни уреди за упражнения у дома. Физическата активност, придружена от здравословно хранене ще защити сърцето ви и ще ви даде дълъг живот в добро здраве!

Ето една проста рецепта, която ще ви помогне да се намалят симптомите, предизвикани от сърдечно-съдови заболявания.  Всичко, от което се нуждаете, е:

–      8 супени лъжици сушен розмарин (натрошен);

–      3 лимона;

–      2 чаени лъжички течна стевия;

–      2 литра вода.

Начин на приготвяне:

Сипете водата в тенджера и добавете натрошения розмарин. Трябва да къкри на слаб огън около 1 час, докато течността стане 1 литър. След това добавете стевията и лимоните, които предварително са обелени и нарязани на парчета. Оставете да къкри още 30 минути. Консумирайте по една супена лъжица от тази смес три пъти на ден. Съхранявайте в буркан с капачка на тъмно и хладно място – например в кухненски шкаф, който е далеч от отоплителните уреди.

 

Намелете риска от сърдечни проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *