ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 причини да ядете повече магданоз

Употребата на магданоз не се ограничава единствено до гарниране на салатата.

повече магданоз
Ето защо трябва да ядете повече магданоз

В действителност, най-различни рецепти използват магданоз, като основна своя съставка. Това е така, защото магданозът предоставя на тялото ви толкова много и различни ползи за здравето. Искате ли да знаете какви са те? Продължете да четете тази интересна статия за ползите за здравето от магданоз.

1. Той предпазва от рак

Органичното съединение, наречено миристицин присъства в магданоза. То помага при спиране на образуването на тумори в белите дробове. Също така балансира канцерогенните агенти, които се намират в цигарения дим. Това позволява да предотвратите рак на дебелото черво и рак на простатата. Богат е на витамин С, който е отговорен за унищожаване на свободните радикали в организма, които причиняват рак.

2. Има противовъзпалителни свойства

Магданозът съдържа лутеолин, флавоноиди и витамин С, които са много добри антивъзпалителни агенти. Те са отговорни за предотвратяване на дегенерацията на костите и по този начин се избягват заболявания като остеоартрит и ревматоиден артрит.

3. Подобрява имунна система

Магданозът съдържа витамин А и витамин C, които са големи благодетели, водещи до здрава имунна система. Витамин А укрепва чревното здраве, пикочните и дихателните пътища и лигавицата на очите. Също така, витамин А помага на белите кръвни клетки в тялото да развият устойчивост срещу инфекция. От друга страна, витамин С е полезен за разработването на колаген, който е необходим за цялото тяло и съединителната тъкан.

4. Лекува разстроен стомах

Магданозът е ценен за лечение на разстроен стомах. Освен това, той повишава апетита. Витамин C отново помага в усвояването на желязото в организма. Той действа като диуретик и помага в премахването на излишната вода от тялото.

5. Пази сърцето здраво

Магданозът помага за пречистване на кръвта и намаляване нивото на холестерола в кръвта. Това улеснява потока на кръв през тялото и предотвратява риска от сърдечно-съдови заболявания.

6. Той укрепва костите

Достатъчното количество на витамин К, което може да се намери в магданоза помага за укрепване на костите ви. Това от своя страна предотвратява болката в ставите и артрита.

7. Лекува рани

Магданозът е естествен антибактериален агент. В случай на порязвания, охлузвания и рани прилагането на смачкан на паста магданоз наистина ще помогне, тъй като успокоява раната.

8. Предпазва макулата от дегенерация

Магданозът може да предотврати загубата на зрението, свързана с възрастта – дегенерация на макулата. Това е така, защото има антиоксидантни свойства.

9. Бори се с анемията

Магданозът е добър източник на желязо. Следователно, тези които страдат от анемия трябва да включат в ежедневната си диета магданоз. А тези, които нямат анемия – трябва да консумират магданоз, за да предотвратят появяването й.

10. Лекува ушни инфекции 

Магданозът се използва за лечение на хора, които страдат от глухота. Също може да помогне за предотвратяване на ушни инфекции, като редовно се консумира във вид на сок или се добавя в ястия. Най-ценни са качествата му в сурово състояние. Добавяйте го към ястието, след като го свалите от котлона или при сервирането.

 

 

Най-добрите еднодневни диети

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *