Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Карамелизирана захар лекува кашлица и болно гърло

Мислите си, че лечебните средства са само горчиви и противни? Съвсем не

карамел

Не е известно кой е измислил това чудодейно средство, но то отлично помага, като бързо превръща сухата, неприятна и дразнеща кашлица във влажна. Що за лекарство е това? Отговаряме: карамелизираната захар.

Има няколко рецепти за приготвянето й, но ви представяме тази, която максимално овлажнява гърлото. Чаена лъжичка масло се слага в тиган с незалепващо покритие, сипват се 2 с.л. (без връх) захар и сместа се разбърква. Когато се появят мехури и масата покафенее, се излива в намазана с масло лъжица и се оставя да изстине. Можете да сложите в захарта и дървена пръчица, за да се получи нещо като близалка. Така лекарството ще стане по-привлекателно за децата.

Близал ката от каремелизирана захар може да се залива със затоплено мляко – тогава лечебният ефект ще бъде оптимален.

Днес блюдото от сурови яйца се смята за десерт, но много поколения вокалисти знаят, че при сухота в гърлото, загуба на гласа, хроничен фарингит идеалното лекарство е суров жълтък (разбира се от фермерско яйце с най-висше качество).

Един жълтък се разбива на гъста бяла пяна с чаена лъжичка захар или мед (със захар пяната е по-плътна). Не е нужно нищо да се добавя, но за вкус можете да сложите чаена лъжичка лимонов сок, настъргана лимонова кора или индийско орехче. Това е порцията лекарство за един прием. За получаване на по-добър ефект процедурата се повтаря в течение на седмица, сутрин и вечер – гърлото се лекува за сметка на витамините, мазнините и аминокиселините в суровия жълтък, а гласът се възстановява, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *