ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Синдромът на хроничната умора – диагноза на XXI век

“Изморих се до смърт…искам да си почина, да полегна…” Случва ви се да си мислите това, нали? А какво ще кажете, ако постоянно чувствате умора?

umoraГолемите умствени натоварвания, всекидневният стрес и влошената екосреда, лавината от затормозяваща информация – всичко това може да провокира усещане за слабост, което не можете да преодолеете. Прибавете недоспиването, апатията, липсата на настроение и намалената работоспособност. Прилича на болест, коментират от kp.ru.

Усещането за непреодолима умора може да има три измерения. Физическата умора се изразява в това, че дейността на всеки орган – мускули, нерви, мозък и т.н. – бързо отслабва, темпото се забавя, енергията се изчерпва. За възстановяване на силите е нужен отдих. Ако не си го давате навреме, ако не мислите за здравето си и неговото възстановяване, умората може да стане ваш постоянен спътник.

Емоционалната умора се появява тогава, когато даден човек твърде дълго е съсредоточен върху проблемите си и не си дава отдих, разтуха, опит да мисли за нещо друго.

И накрая – интелектуалната умора. Често тя е крайна точка във веригата от умора. Тя е и сигнал за целия организъм, че е време нещо да се предприеме. Иначе последствията могат да станат необратими и пагубни за целия организъм.

Като правило постоянна умора усещат хората, чийто ден е разпределен буквално до минута: след работа трябва да ида в спортната зала, да пия кафе с приятели, да изтичам до магазина, за да си приготвя вечеря, а преди да си легна да погледам новините. И така – всеки ден! Навсякъде и за всичко трябва да се успее! Но откъде да се вземе такава енергия, толкова сили, при това – запазвайки оптимизма и настроението си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *