Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Близо 3 години от живота си прекарваме болни и с кашлица

Как да не боледуваме тази зима:

грип, кашлица, настинка,

Сега е времето на настинките и грипа. Затова нека да си изясним кое е вярно и кое не в съветите за лечение на хрема и кашлица. И как да се лекуваме правилно.

Според статисти­ката приблизи­телно 3 години от живота си прекарваме, като се мъчим с хрема и каш­лица. Докато навършим 75 години, сме прекарали око­ло 200 настинки, така поне твърдят специалистите. Едни от най-честите заболявания са инфекциите на дихател­ните пътища. За разлика от грипа, при тях няма сериозни последици за хората, които са с добро здраве, но съпът­стващите явления са доста неприятни. Всеки път безпо­мощно се питаме: да свалим ли температурата, вярно ли е, че сеем зараза, докато съвсем не оздравеем, да си издухваме ли носа или не и т.н., и т.н.

 

Разболяваме се при простуда.

Вярно!

Най-вече студените крака са виновни да се разболеем от хрема. Като реакция на простудата нервната сис­тема намалява кръвоснабдяването на дихателните пътища, температурата в гърлото също се понижава. Когато фините кръвни съ­дове в лигавицата се свият, защитните клетки не дос­тигат навреме до мястото на възпалението, вирусите могат безпрепятствено да проникват в организма и да се размножават. Но сам по себе си студът не е опасен. Когато се сменя с топлина, той дава тласък на кръвоснабдяването и клетките на имунната система патру­лират по-добре в тялото. Изследователите са забеля­зали, че при посещения на сауна и топли минерални бани белите кръвни телца се увеличават и се активи­рат Т-клетките, нашите спе­циалисти по отбраната.

 

При хрема е по-добре да подсмърчаме.

Вярно!

Някои специалисти по уши, нос и гърло действително препоръчват да подсмър­чаме. При издухването на носа се създава налягане, което вкарва секрета в си­нусите. Възниква опасност от гнойно възпаление. Хо­рата, склонни към синузит, действително трябва да подсмърчат, вместо да ползват носна кърпа. Интернистите обаче предупреждават, че това може да доведе до въз­паление на гърлото, така че е добре устата от време на време да се изплаква. Ако все пак държите на носната кърпа, издухвайте носа си много внимателно.

 

Щастливите хора кашлят по-рядко.

Вярно!

Новият клонна медици­ната невропсихоимунология доказва, че при страх или радост в организма се задействат комплекс­ни биохимични процеси, които влияят върху броя на защитните клетки и ан­тителата в кръвта. По този начин траурът, безпомощ­ността или хроничният стрес осезаемо отслабват имунната система. Най-честата причина за разбо-ляване е стресът, особено при семейни проблеми или безработица. Меха­низмът действа и в другата посока – инфекциите се отразяват на настроени­ето и предизвикват же­лание да останем сами. По този начин природата осигурява спокойствие, за да може организмът ни да оздравее и да не заразим никого.

 

 

Лечение на стрептококова инфекция в гърлото

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *